سراسری 05 دی 1393 - 9 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

فعال شدن بخش کنسولی؛ شرط اساسی برای بازگشایی سفارت انگلیس در تهران

آوای ورزقان:فعال شدن بخش کنسولی؛ شرط اساسی برای بازگشایی سفارت انگلیس در تهران

به گزارش آوای ورزقان به نقل از باشگاه خبرنگاران، این روزها در حالی سخن از بازگشایی سفارت انگلیس در تهران است، که یکی از شروط اصلی ایران برای موافقت با این موضوع، فعال شدن بخش کنسولی سفارن انگلیس در تهران است، موضوعی که شاید به مذاق برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه خوش نیاید!

فعال شدن بخش کنسولی سفارت انگلیس در تهران از این جهت به مذاق ترکیه و احتمالا امارت متحده عربی خوش نخواهد آمد چرا که در حال حاضر هموطنان ایرانی مجبور هستند برای دریافت ویزای سفر به انگلیس، به ترکیه و امارت متحده عربی سفر کنند، جالب اینکه ترکیه با هماهنگی پشت پرده استعمار گر مکار – یعنی انگلیس – از وضعیت پیش آمده سوء استفاده می‌کند چرا که از  ارائه به موقع ویزا به ایرانیان عازم به انگلیس خودداری کرده و آنها را چندین هفته معطل نگه می‌دارد تا درآمد بیشتری کسب کند.

این در حالی است، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس بارها از ضرورت فعال شدن بخش کنسولی سفارت انگلیس در تهران در صورت بازگشایی سخن گفته‌اند.

در این رابطه علاءالدین بروجردی ۱۵ مرداد امسال در گفتگو با باشگاه خبرنگاران از توافق ایران و انگلیس برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران خبر داد.

وی افزود: مصوبه مجلس مبنی بر کاهش سطح روابط ایران و انگلیس از سفیر به کاردار همچنان به قوت خود باقی است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در صورت بازگشایی سفارت انگلیس در ایران، باید صدور ویزا در تهران صورت گیرد و این یک امر ضروری است.

نماینده مردم بروجرد خاطر نشان کرد: مصوبه مجلس برای بازگشایی سفارت انگلیس در تهران هیچ منعی ندارد.

همچنین عباسعلی منصوری آرانی در مورد آخرین وضعیت بازگشایی سفارت انگلیس در تهران گفت: طبق مذاکرات مختلفی که انجام شده قرار است طرفین انگلیس و ایران سفارت‌هایشان را بازگشایی کنند.

وی افزود: ما معتقدیم بازگشایی سفارت انگلیس در تهران در چارچوب پروتکل‌ها باید صورت گیرد.

نماینده مردم آران و بیدگل اظهار داشت: ما عجله‌ای برای بازگشایی سفارت نداریم و البته تمایل هم نداریم این سفارتخانه بازگشایی نشود.

وی با بیان این که ما انگلیس را مشابه با سایر کشورها می‌دانیم گفت: اگر بازگشایی در تهران صورت بگیرد باید مشکل ویزا مرتفع شود و اولین بخش سفارت باید فعال شدن بخش کنسولی باشد.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس اظهار داشت: با توجه به رفت و آمد زیاد ایرانیان به انگلیس و رفت آمد تجار برای ما قابل قبول نیست که سفارت در تهران بازگشایی شود ولی اتباع ما برای ویزا به سایر کشورها مراجعه کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد مسئله تجهیزات که اخیرا وزیر امور خارجه انگلیس آن را مانع بازگشایی سفارت این کشور در تهران دانسته بود، گفت: نمی‌دانم چه تجهیزات و دستگاه‌هایی را می‌گویند اما پروتکل‌ها همه موارد را روشن کرده است.

وی تاکید کرد: اگر بازگشایی سفارتخانه‌ها در چارچوب پروتکل‌ها باشد هیچ مشکلی نداریم کشور انگلیس برای ما با فرانسه، ایتالیا و سایر کشورها تفاوتی ندارد.

منصوری آرانی ادامه داد: طرفین منتظر هستند زمینه برای بازگشایی سفارتخانه‌ها فراهم شود.

وی تاکید کرد: انگلیس برای ما خط قرمز نیست که سفارتخانه‌اش در تهران بازگشایی نشود و مشکل قانونی هم برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران نداریم.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس در پایان خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم سفارت انگلیس در تهران تا پایان امسال بازگشایی شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران در حال حاضر سطح روابط ایران و انگلیس در سطح کاردار غیر مقیم است.

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز چهارشنبه ۲ آذر ۹۰ طرح قطع روابط با انگلیس را با ۱۶۲ رای موافق و ۵ رای مخالف به تصویب رساندند.

پس از تصویب رای، فریاد الله اکبر و مرگ بر آمریکا و انگلیس در صحن طنین انداز شد.

در مقدمه این طرح آمده است: با توجه به اینکه دولت انگلیس با تصمیم قطعنامه اخیر خود یک‌بار دیگر سیاست‌های کینه‌توزانه خود را در قبال ملت و دولت ایران نشان داد، داشتن روابط خارجی با این کشور به هیج وجه قابل قبول و منطبق بر منافع جمهوری اسلامی نیست. بر همین اساس وزارت امور خارجه باید هر چه روابط سیاسی را به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و تجاری را به حداقل برساند.

دو فوریت این طرح که با امضای برخی نمایندگان از جمله علاءالدین بروجردی، جواد جهانگیرزاده، محمد دهقانی نقندر، محمدتقی رهبر، سید شهاب‌الدین صدر، محمدحسن ابوترابی‌فرد و برخی دیگر از نمایندگان با قید دوفوریت تقدیم مجلس شده بود با رای بالای مجلس تصویب شد.

براساس ماده واحده این طرح وزارت امور خارجه ایران موظف است در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت ایران روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند.

براساس تبصره ۱ این ماده در صورت تغییر سیاست‌های کشور خصمانه کشور منظور با گزارش وزارت امور خارجه و تصویب مجلس شورای اسلامی سطح روابط ارتقا می‌یابد.

تبصره ۲ ماده طرح کاهش روابط با انگلیس، وزارت امور خارجه ایران را موظف می‌کند در مورد سایر کشورهایی که رفتار مشابه انگلیس داشته باشند، گزارشی جهت اخذ تصمیم مناسب در مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.

نویسنده
احمد مظفری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *