بازنشری 07 فروردین 1395 - 8 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

“حاج قاسم سلیمانی” چگونه وارد “سپاه قدس” شد؟ + تصاویر

به گزارش آوای ورزقان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشکر پاسدار “قاسم سلیمانی” فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران (نیروی قدس) مدت هاست که به عنوان یک شخصیت پر نفوذ در منطقه “غرب آسیا”  شناخته می شود.

تحلیلگران و رسانه های منطقه و همچنین مقامات و رسانه های غربی معتقدند فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر توانسته در منطقه نقش ویژه ای را ایفا کند و این موضوع سردار سلیمانی را از سایر شخصیت های تاثیر گذار منطقه متمایز کرده است.

** سردار سلیمانی چگونه سکان هدایت فرماندهی سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران را بر عهده گرفت؟

سوالی که عمدتا برای مخاطبان مطرح می شود اینکه سردار سلیمانی چگونه سکان هدایت فرماندهی سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران را بر عهده گرفت؟ در سال های اخیر مقامات منطقه وی را در زمره پرنفوذترین شخصیت های غرب آسیا می دانند.

سردار “قاسم سلیمانی” فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران قبل از آنکه در نیروی قدس فعالیت نماید ، “فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله”  را بر عهده داشت و عملیات های موفقی را در منطقه عملیاتی جنوب غرب در دوران دفاع مقدس انجام داده بود.

البته در دوران جنگ تحمیلی هم رادیو عراق با نام “قاسم سلیمانی” آشنایی کامل داشت و در پیروزی های رزمندگان اسلام در برابر رژیم بعث،  “قاسم سلیمانی” و  “لشکر ۴۱ ثارالله”  به خوبی معرف حضور همپیمانان “صدام حسین”  بود.

سردار  “قاسم سلیمانی”  فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ؛ قبل از ایفای نقش در این نیرو،  با سال ها تجربه از جنگ ایران و عراق، نبرد با اشرار مسلح در جنوب شرق ایران (پس از جنگ تحمیلی و مابین دوران سازندگی تا سال ۱۳۷۹ سردار سلیمانی فرمانده  “لشکر ۴۱ ثارالله”  بوده و مبارزه با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر را به خوبی انجام داده و مردم منطقه جنوب شرق ایران همواره قدردان زحمات “فرمانده سابق لشکر ۴۱ ثارالله”  هستند) و از سال ۱۳۷۹ (۱۹۹۹ میلادی) وی از  سوی “حضرت آیت الله خامنه ای”  رهبر معظم انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا به عنوان فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران  انتخاب شد و در ۴ بهمن ۱۳۸۹ درجه  سرلشکری را دریافت کرد.

**فرمانده سپاه قدس جغرافیای افغانستان و منطقه را می شناسد

برخی تحلیلگران معتقدند ، انتخاب سردار “قاسم سلیمانی” به سمت فرماندهی سپاه قدس، بسیار با تامل صورت گرفته و این انتخاب نشان می دهد که فرمانده کنونی سپاه قدس که در جنگ های نامنظم کردستان اوایل جنگ تحمیلی و مبارزه با اشرار و قاچاقچیان به تجربیات انبوهی دست پیدا کرده و از طرفی توپولوژی افغانستان را به خوبی می شناسد ، می تواند درباره مدیریت کلان تحولات منطقه صاحب سبک و ایده باشد که هوش بالای فرمانده سپاه قدس نشان می دهد که او به جغرافیای منطقه کاملا تسلط دارد.

سردار سرلشکر پاسدار “قاسم سلیمانی” فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران به اذعان رسانه‎های خارجی یک دیپلمات – نظامی پرنفوذ در منطقه غرب آسیاست که نقش عمده‌ای در مقابله با تروریست‌های تکفیری داعش دارد.

روزنامه “الحیات” چاپ عربستان سعودی در مطلبی با عنوان “سردار سلیمانی” قدرتمندترین مسئول امنیتی غرب آسیا” نوشت: “سردار قاسم سلیمانی” فرمانده سپاه قدس فردی است که خود را وقف خدمت به جمهوری اسلامی ایران کرده است.

این روزنامه با اشاره به اینکه رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۵ از “سردار سلیمانی” به عنوان “شهید زنده” نام برده است، افزود: “سردار قاسم سلیمانی” دارای ریش‌های خاکستری رنگی است که زیاد در مقابل دوربین‌های تلویزیون ظاهر نمی‌شود.  روزنامه الحیات همچنین به نقل از یک منبع دیپلماتیک نوشت: سردار سلیمانی سوریه را همانند فردی که در آنجا متولد شده باشد، می‌شناسد و همچنین به خوبی با عراق آشنایی دارد.

دیلی استار (Daily Star) با اشاره به ویژگی های سردار قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده سپاه قدس عنوان داشت: ایدئولوژی فرمانده سپاه قدس تلفیقی از روش نرم و استراتژی سخت بوده و او حد فاصل سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ به نیروهای مردمی برای مقابله با دولت اسلامی (بخوانید تروریست‌های داعش) ایفای نقش کرده است.

نیویورکر (New Yorker) درباره قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس نوشت: او یک مرد میانسال ، دارای موهای جو گندمی و متواضع است. او پس از آنکه در سن کمتر از ۵۰ سالگی به فرماندهی سپاه قدس رسید به دنبال تغییر دومینوی قدرت در منطقه غرب آسیا به نفع ایران بود و در این پروسه با تاکید بر قدرت نظامی گام برمی‌داشت. او نقش مهمی در حمایت از سوریه  دارد و به حضور نامحسوس خود در جهان ادامه می دهد.

این نشریه با اشاره به نقش موثر فرمانده سپاه قدس در منطقه و به خصوص در عراق و سوریه از قول یکی از مقامات آمریکایی یاد آور شد: سردار “قاسم سلیمانی” مرد قدرتمند منطقه غرب آسیاست”.

“لوکاس فدریک”، استاد شرق شناسی دانشگاه  “جاگلوین”  نیز درباره فرمانده سپاه قدس گفت: استقرار نیروهای نظامی روسیه در سوریه سبب تغییر موازنه قدرت در جنگ این کشور شد و  پس از مشارکت “مسکو”، نیروهای سوری با فرماندهی ایران (“قاسم سلیمانی”) و حمایت هوایی جنگنده‌های روسی موفقیت‌های چشمگیری در “حلب” و “لاذقیه” بدست آوردند و توانستند استخوان شورشیان تحت حمایت ترکیه را خرد کنند.

**”سردار سلیمانی” یا “شهید همدانی”؛  کدامیک مشاوره نظامی عملیات “القصیر” را بر عهده داشتند؟

برخی مقامات آمریکایی معتقدند با وجود مشاوره های سردار سرلشکر شهید “حسین همدانی” ، در عملیات “القصیر” ، فرمانده سپاه قدس شخصا مشاوره عملیات را بر عهده داشت که البته این موضوع در حد ادعای مقامات آمریکایی است.

یکی از پیروزی های طلایی که در عراق به دست آمد ، مشاوره نظامی سردار سلیمانی در جهت بازپس گیری “جرف الصخر” در حومه “کربلا” و همچنین جلوگیری از سقوط “اربیل” در کردستان عراق بود.

سردار سرتیپ  “امیر علی حاجی زاده ” فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه اظهار داشت: ارتش و ملت عراق اگر کمکی نیاز دارند ایران می‌تواند به آن‌ها یاری برساند؛ زیرا اگر کمک ایران نبود داعش کردستان عراق را تصرف می‌کرد و در همین راستا باید بگویم که  “سردار سلیمانی”  با ۷۰ نفر جلوی تروریست‌های داعش در “اربیل” را گرفتند.

به عبارت بهتر سردار “قاسم سلیمانی” در سال ۱۳۵۷ به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و در دوران دفاع مقدس و در  جنگ کردستان به تجربیات انبوهی دست یافت.  پس از دوران جنگ تحمیلی، فرمانده سپاه قدس در مبارزه با اشرار و قاچاقچیان و همچنین توسعه امنیت منطقه جنوب ایفای نقش جدی داشت و نهایتا در سال ۱۳۷۹ با حکم فرمانده معظم کل قوا به دلیل شایستگی هایی که در منطقه جنوب در تامین امنیت منطقه داشت و همچنین مقابله با اشرار و تروریست ها به سمت فرماندهی سپاه قدس منصوب شد و اینگونه بود که وی به نیروی قدس راه پیدا کرد.

نویسنده
احمد مظفری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *