سراسری 14 دی 1393 - 9 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

ماجرای پیشنهاد رهبر معظم انقلاب برای اتحاد شیعه و سنی در زمان تبعید/ “هفته وحدت” چگونه نامگذاری شد؟

به گزارش آوای ورزقان به نقل از دانا،  شاید جالب باشد که بدانیم ایده‌ نام‌گذاری هفته‌ای به‌نام «وحدت»، مربوط به دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیست. این نام‌گذاری پیش از انقلاب نیز در سیستان و بلوچستان اجرا شده است؛ زمانی‌که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ایرانشهر روزگار تبعید خود را سپری می‌کردند؛ روایت این نام‌گذاری را از سخنان رهبر انقلاب اسلامی بخوانیم:

 شکل‌گیری اولین هفته وحدت در دوران تبعید

یکی از ابزارهای همیشه مورد استفاده‌ی دشمنان ملتهای مسلمان برای اختلاف، مسئله‌ی اختلافات مذهبی، شیعه و سنی و از این قبیل بوده. دعوا درست کنند، اختلاف ایجاد کنند، برادران را به جان هم بیندازند، اختلافات را بزرگ کنند، برجسته کنند، موارد اشتراک و اتحاد را ضعیف کنند، کمرنگ کنند، یک چیز کوچک را بزرگ کنند، برجسته کنند؛ این همه نقاط اشتراک را که بین برادران سنی و شیعه هست، کوچک کنند، ضعیف کنند؛ این کاری است که دائم انجام گرفته است، الان هم دارد انجام میگیرد.

جمهوری اسلامی از اولین روز در مقابل این توطئه ایستاده است؛ علت هم این است که ما ملاحظه‌ی کسی را نمیکنیم؛ این عقیده‌ی ماست. قبل از اینکه نظام اسلامی تشکیل بشود، برادران ما، بزرگان نهضت، بزرگان مبارزه‌ی انقلابی در آن روز – که هنوز خبری از حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی نبود – در جهت وحدت شیعه و سنی تلاش میکردند. من خودم در بلوچستان تبعید بودم. از آن زمان تا حالا با علمای سنی حنفی شهرهای بلوچستان – ایرانشهر و چابهار و سراوان و زاهدان – با آنهائی که بحمدالله زنده هستند، رفیقیم، نزدیکیم، صمیمی هستیم. من آنجا تبعیدی بودم، دستگاه‌ها نمیخواستند بگذارند تلاشی از سوی ما انجام بگیرد؛ اما در عین حال ما گفتیم بیائید کاری کنیم که یک نشانه‌ای از اتحاد شیعه و سنی را در این شهر نشان بدهیم؛ که این مسئله‌ی هفته‌ی وحدت – ولادت نبی اکرم در دوازدهم ربیع‌الاول به روایت اهل سنت، و در هفدهم ربیع‌الاول به روایت شیعه – آن روز به ذهن ما رسید و در ایرانشهر آن را عمل کردیم؛ یعنی از دوازدهم تا هفدهم جشن گرفتیم. این یک فکر عمیقی بوده است، مال امروز و دیروز نیست.

تلاش لیبرال ها برای مصادره “هفته وحدت”

سایت ها و شبکه های معاند نظام که در طول سال های گذشته همواره تمام تلاش خود را برای اختلاف افکنی در میان شیعیان و اهل تسنن ایران انجام داده اند، همه ساله در ایام هفته وحدت تغییر موضعی آشکار داده و به شیوه ای جدید برای تحت تاثیر قرار دادن این وحدت روی می آورند. امسال نیز بار دیگر در شرایطی هفته وحدت آغاز شد که رسانه هایی همچون بی بی سی این بار در کنار حرکت های مخرب خود در زمینه اختلاف افکنی مابین شیعه و اهل تسنن، اقدام به تحریف افکار عمومی از ماهیت اصلی “هفته وحدت” نمودند. نکته جالب نیز اینجاست که این روزها لیبرال ها و رسانه های جریان اصلاحات نیز با این مسیر همگام و هم صدا شده اند.

لیبرال ها که همواره نشان داده اند در مصادره انواع و اقسام موفقیت های صورت گرفته در سال های پس از انقلاب، تبحر خاصی دارند، این بار نامگذاری “هفته وحدت” را به نام شیخ منتظری مصادره کرده اند. در این باره حتی عماد الدین باقی از جمله پژوهشگران جریان اصلاحات نیز در یادداشتی که در یکی از رسانه های اصلاح طلب منتشر شد، آورده است:” در سال های پس از انقلاب آیت الله منتظری با توجه به اینکه میان شیعه و سنی در خصوص ولادت پیامبر اختلاف نظری بود و اهل سنت ۱۲ ربیع الاول و شیعیان ۱۷ ربیع الاول را تاریخ ولادت پیامبر می دانستند، همین اختلاف را به عامل اتحاد تبدیل و هفته وحدت را اعلام کرد.”

این در شرایطی است که نام‌گذاری هفته‌ای به‌نام «وحدت»، مربوط به دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیست. چراکه این نام‌گذاری پیش از انقلاب نیز در سیستان و بلوچستان اجرا شده است؛ زمانی‌که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ایرانشهر روزگار تبعید خود را سپری می‌کردند.

در این خصوص در خاطره ای که رهبر معظم انقلاب از ماجرای وحدت در سال های پس از انقلاب نیز بیان نمودند، مشخص می شود که در سال های پس از انقلاب نیز وحدت شیعه و سنی و نامگذاری “هفته وحدت” همواره با تاکیدات امام خمینی(ره) صورت گرفته است.

مقام معظم رهبری این خاطره را اینگونه بیان نمودند: اوّلِ انقلاب هم اوّلین نقطه‌ای که امام، هیأت اعزام کردند، گمان می‌کنم بلوچستان بود. بنده را خواستند، یک حکم هم نوشتند که در رادیو خوانده شد. من با جماعتی راه افتادم و به بلوچستان رفتم. مرحوم مولوی عبدالعزیز ساداتی ملازهی آن موقع حیات داشتند؛ رفتیم ایشان را در سراوان دیدیم.

غرض؛ دوستان فراوانی از مجموعه‌ی علمای منطقه بودند که به ندای وحدت پاسخ مثبت دادند. بالاتر از این بگویم؛ در دلِ خودشان حقیقتاً این ندا وجود داشت. جامعه‌ی ایرانی و اسلامی از این وحدت سود برد. اوایل انقلاب با ایجاد درگیری و با استفاده از بعضی آدمهای ناباب توانستند در ایرانشهر و جاهای دیگر کارهایی بکنند؛ لیکن به جایی نرسید و اختلاف مورد نظر آنها بحمداللَّه به وجود نیامد…

من خودم همان سفری که آمدم، در ایرانشهر همه‌ی رؤسای طوایف را جمع کردم و در جلسه‌ای با آنها صحبت کردم و گفتم نظامِ جمهوری اسلامی بنا دارد که در سرتاسر کشور عدالت واقعی را اجرا کند؛ لذا ظلم و تعرّض و تبعیض را بین استانها و طوایف کشور هیچ تحمّل نمی‌کند و شما به این امر کمک کنید. به آنها گفتم که این نظام از نظام قبل به مراتب نیرومندتر است؛ چون آن نظام به دستگاههای امنیتی و اطّلاعاتی و سلاحِ خودش متّکی بود؛ اما این نظام به عواطف و دلها و علایق مردم متّکی است.

بنابراین به نظر می رسد اهالی جریان اصلاحات که عمر حضور آنها در جریانات سیاسی کشور به کمتر از ۲ دهه می رسد، به دلیل عدم حضور در جریانات سیاسی پس از انقلاب، از اخبار و اتفاقات آن زمان بی خبر بوده اند. همین بی خبری سبب شده که این روزها به مصادره “هفته وحدت” به نام اسطوره های ذهنی خود را روی آورند.

نویسنده
احمد مظفری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *