به گزارش آوای ورزقان به نقل از آناج، احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه، به سخنرانی پیرامون موضوع سوریه و بحران پناهجویان سوری در سازمان ملل، در نیویورک، پرداخت.
داوود اوغلو با ترتیب نشست مطبوعاتی در نیویورک اظهار داشت که می توانیم برای اسکان پناهجویان سوری در خود سوریه ۳ شهرک تاسیس نماییم.
احمد داوو داوغلو، به تشریح پاسخ ترکیه در قبال پیشنهاد کمک ۱ میلیون یورویی اروپا و راه حل ترکیه در این مورد پرداخت.
داوود اوغلو گفت: اتحادیه اروپا پیشنهاد کمک ۱ میلیون یورویی را داد. ما این کمک را نمی پذیریم. اگر حد فاصل بین “جرابلس” و “عزز” خالی شود، می توانیم ۳ شهرک های کانتینری که هر کدام از آنها از توانایی اسکان ۱۰۰ هزار تن برخوردار باشند، احداث کنیم. حتی این شهرک ها می توانند شهرکهایی پایدار باشند. ما این کار را در زلزله وان انجام دادیم. شما امکانات مالی این کار را فراهم خواهید کرد، ما نیز آنها را احداث خواهیم نمود. ما نمی توانیم وجود اردوگاه های پناهندگان را در ترکیه بپذیریم.
وی همچنین با انتقاد از موضع روسیه که به حمایت آشکار از حکومت بشار اسد می پردازد، گفت: حل مساله سوریه با وجود بشار اسد محال است.
لازم به ذکر است، ترکیه پیش از این نیز نسبت به هزینه گزاف آوارگان سوری اعتراض نموده بود و از مشکلات عدیده ای که برای دولت آنکارا بوجود آورده اند شکایت نموده بود.
گفتنی است، دولت آنکارا در ابتدا به صورت وسیعی اقدام به پذیرش پناهندگان سوری نمود. اما هم اکنون آن ها حتی از امکانات اولیه زندگی نیز برخوردار نیستند و دارای شرایط اسف باری می باشند که عده زیادی از آن ها را مجبور به گدایی در شهرهای ترکیه کرده است که با خشونت مردم ترک مواجه می شوند.
از سوی دیگر، پناهندگان با مشکل قاچاقچیان انسان و تجار اعضا نیز دست و پنجه نرم می کنند.