استانی 16 آذر 1394 - 10 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

فرشبافیان: هویت اصلی آذربایجان، هویت اصلی فرهنگ عاشورایی است/ شاعر آذربایجانی: لباس مشکی ام برای امام حسین (ع)، چشم غرب را کور کرده است

به گزارش آوای ورزقان به نقل از آناج، اولین همایش پاسداشت ادبیات عاشورایی آذربایجان با حضور مهمانان ویژه از کشور آذربایجان و ترکیه و استان های زنجان و اردبیل و با نوحه خوانی و شعرخوانی برای امام حسین (ع) در دانشگاه تبریز برگزار شد.

احمد فرشبافیان، دبیر این همایش در ابتدای مراسم اظهار کرد: هویت اصلی ملت آذربایجان فرهنگ عاشورایی است و سایر مولفه های موجود در فرهنگ آذربایجانی فرعیاتی در جهت رسیدن به مولفه اصلی است.

وی با بیان اینکه  در دو سال گذشته با پشتیبانی ریاست دانشگاه فعالیت های خوبی انجام گرفته و مسافرت هایی به کشورهای همسایه انجام گرفته که در این میان شاهد فرهنگ عاشورایی واحدی بین این کشورها بودیم، گفت: با تکیه بر فرهنگ عاشورایی، می‌توان بین ملت آذربایجان وحدت ایجاد کرد و زمینه های پیشرفت و ترویج آن را فراهم کرد.

دبیر همایش با تاکید بر اینکه باید با الگوسازی و و الگودهی در جامعه، فرهنگ عاشورایی را احیا کرده و مردم را در مقابل شبه فرهنگ‌های غلط مقاوم کنیم، اعلام کرد: باید با پاسداشت از ذاکرین و مداحان عاشورایی در مقابل فشارهای زیادی که امروزه در این عرصه وجود دارد، مقابله کنیم.

برای مقابله با اسلام آمریکایی، اسلام داعشی و وهابی، فرهنگ عاشورایی را احیا کنیم

وی اظهار کرد: بهترین ابزار برای وحدت ملت بخصوص مناطق آذربایجان در مقابل دشمنان، ترویج فرهنگ عاشورایی است و باید برای مقابله با اسلام آمریکایی، اسلام داعشی و وهابی، فرهنگ عاشورایی را احیا کنیم.

فرشبافیان افزود: کسانی که مانع فعالیت و شرکت مداحان و شاعران عاشورایی می شوند، بدانند فرهنگ عاشورایی با این کارها از بین نمیرود.

ترویج فرهنگ عاشورایی و سیره ائمه اطهار از رسالت مداحان، ذاکرین و شاعران فرهنگ عاشورایی است

 محمدرضا پور محمدی رییس دانشگاه تبریز نیز در این همایش با بیان اینکه دانشگاه تبریز مشهد الشهدای دانشگاه های کشور است، گفت: عملکرد این دانشگاه تنها در پرورش دانشجو از نظر علمی خلاصه نمی ‌شود؛ چرا که دانشجویان دانشگاه تبریز در زمینه فرهنگی و سیاسی نیز پیشرو هستند و انقلاب فرهنگی در دانشگاه تبریز نیز آغاز شده بود و اکنون دانشگاه تبریز یکی از ۱۰دانشگاه برتر کشور است.

وی با اشاره به سابقه‌ی دانشکده ی ادبیات دانشگاه تبریز در حوزه ادبیات عاشورایی، اظهار کرد: این دانشکده در طول زمان انسان‌های بزرگی را پرورش داده است که متاسفانه کمتر از علم غنی این بزرگان استفاده شده است.

وی افزود: خادم امام حسین (ع) بودن افتخار ماست، ولی کار اصلی بر عهده ذاکران است که با آثار خود این مکتب را عملا زنده نگه دارند و در سایه وجود چنین کسانی است که فرهنگ عاشورایی در ذهن‌ها جای گرفته و تبلیغ می‌شود.

وی اعلام کرد: یکی از رسالت‌های جامعه مداحان و ذاکران، تحقق عبودیت و شناخت خداوند است که بازگویی فرهنگ عاشورایی و الگو قرار دادن زندگی پیامبران و ترویج آن در جامعه، نمونه‌ای از این رسالت است.

رییس دانشگاه تبریز گفت: دین اسلام بر استدلال و عقلانیت استوار است، اما اگر جنبه عقلانی با احساس و عاطفه آبیاری نشود، نمی‌تواند به رسالت خود عمل کند و این وظیفه مداحان و ذاکران است که عقلانیت را با احساس پیوند زده و یاد امام حسین (ع) را بر زبان‌ها جاری کنند.

وی افزود: ما وارد جنگ مذهبی شده ایم و دشمن در عرصه فرهنگی و اخلاقی بسیار تلاش می‌کند تا باورهای عمیق جوانان را سست کرده و با هجمه فرهنگی و تله های موجود اخلاقیات را بی ارزش کند، در این بین وظیفه مداحان است که بخشی از فعالیت خود را برای این حوزه اختصاص دهند.

وی گفت: ترویج فرهنگ عاشورایی و سیره ائمه اطهار از رسالت مداحان، ذاکرین و شاعران فرهنگ عاشورایی است و نوحه سرایی برای امام حسین ع توسط مداحان و شاعران، مکتب عاشورایی را زنده نگه داشته است.

رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه باید همه باهم با روشنگری جنگ نرن دشمن را خنثی کنیم، گفت: ذاکرین، مداحان و شاعران فرهنگ عاشورایی در خنثی سازی جنگ نرم دشمن اهتمامی جدی بورزند.

امام حسین (ع) مرا به این همایش دعوات کرده است

سید نورالدین، شاعری از کشور آذربایجان که در این همایش حضور داشت نخست با بیان اینکه  امروز دانستم که شما مرا به این مراسم دعوت نکرده اید، بلکه امام حسین (ع) مرا دعوت کرده است که به تبریز برای شرکت در این مراسم بیایم، گفت: برای لباس مشکی ام که در عزای امام حسین ع پوشیده ام و چشم غرب را کور کرده است، شعری سروده ام.

این شاعر آذربایجانی سپس شعری را که با عنوان “قارا کؤینه گیم” برای امام حسین (ع) سروده بود، در این همایش خواند.

حجت الاسلام معرفت، ذاکر فرهنگ عاشورایی نیز یکی از کسانی بود که در این همایش به عنوان ذاکر، از مصیبت های امام حسین (ع) ایراد کرد و حضار را در با گریه در عزارداری امام سهیم کرد.

وی گفت: عزاداری برای امام حسین (ع) در عصر حاض را، پیامبر ص سال ها قبل خبر داده بودند، خداوند محبت اهل بیت را دل مومنان قرار داده است.

بر اساس این گزارش، همایش پاسداشت ادبیات عاشورایی در تالار وحدت دانشگاه تبریز با حضور جمعی از شاعران و مداحان تبریز و کشورهای آذربایجان و ترکیه برگزار شد و جمعی از ذاکران، مداحان و شاعران فرهنگ عاشورایی در این مراسم تجلیل شدند.

 

نویسنده
احمد مظفری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *