به گزارش آوای ورزقان،ابوالفضل ظهره وند، سفیر سابق ایران در افغانستان در گفت و گو با آناج با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب پیرامون مذاکرات هسته ای گفت: توافقی از نظر ما قابل قبول است که عزت و بزرگی این ملت را رعایت کند و مسیر رشد و پیشرفت کشور در آن دیده شود اگر این موارد رعایت شود یقینا مورد توافق خواهد بود.
وی ادامه داد: در بحث مذاکرات مهم آن است که از خطوط قرمز رهبر معظم انقلاب که تعیین کرده اند رد نشوند و در این چهارچوب این اختیار برایشان داده شده است که به عنوان یک دیپلمات کارشان را انجام بدهند.
ظهره وند خطاب به مذاکره کنندگان گفت: مذاکره کنندگان چشمشان به فرمایشات رهبر معظم انقلاب باشد و این را به یاد داشته باشند که طرف مقابل به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و ما باید با هوشمندی و با نظر داشت منافع ملی خودمان و نیات غیر قابل اعتماد طرف مقابل کار را به جلو پیش ببریم و یقینا یک کار دشوار و پیچیده ای خواهد بود ولی جای خوش بینی و جای اعتماد به طرف مقابل نیست و باید به ظرفیت های داخلی و فرمایشات رهبر معظم انقلاب اعتماد داشته باشیم.
وی با اشاره به خطای راهبردی آمریکا اظهار داشت: این ها به خاطر خصوصیات استکبار ستیزیشان نه می توانند واقعیت های خود و نه واقعیت های صحنه های میدانی را ببینند و خاورمیانه هم جزو یکی از واقعیت های میدانی می باشد.
ظهره وند افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک ظرفیت تعیین کننده در منطقه می باشد و اگر طرف های غربی و آمریکایی حد و حدود و مرزهای تعیین شده را متوجه نباشند، استراتژی های آنها ختم به خیر نخواهد شد، همان طور که در بحث های افغانستان، عراق، طالبانٰ و داعش شاهد خطای راهبردی آمریکا بودیم و البته این خطاهای راهبردی نیز برای ما هزینه بر بودند ولی موجب این نیز شده است که مردم بدانند آمریکا فرصت نیست بلکه یک تهدید می باشد و جز شر و ایجاد بحران برای منطقه ثمره ی دیگری نداشته است.
وی با اشاره به بحث تحریم ها گفت: تحریم ها همواره برای کشور ما دارای فرصت بوده است تا ساختارهای اقتصادی خود را به نحو احسن و با استفاده از ظرفیت های داخلی باز سازی کنیم و فراموش نکنیم که در تمامی اقتصادهای توسعه یافته واردات نمی تواند یک موضوع مستقل باشد و واردات صرفا در خدمت توسعه اقتصادی می باشد.
ظهره وند ادامه داد: قرار نیست ما بازار خود را به خارجی ها بدهیم و دادن بازار داخلی به بازار خارجی یعنی این که در مسیر خلاف توسعه حرکت می کنیم و به خاطر همین موضوعات می باشد که ما همواره در مسیر تحریم ها دارای فرصت بوده ایم و ما باید این محدودیت هایی را که در کوتاه مدت ایجاد می شود را تحمل کنیم و این تحمل ها را به یک فرصت تبدیل کنیم.
وی گفت: به نسبتی که بازارهای داخلی را از دست می دهیم در مسیر توسعه عقب میافتیم و اتفاقا این برای ما فرصتی است و چین و روسیه و آمریکا برای ما فرقی ندارد زیرا برای منافع خودشان به سمت ما می آیند، نشان می دهد که ما دارای گوهر با ارزشی هستیم زیرا کشوری که استقلال داشته باشد و دنبال عزت و آقایی می باشد هزینه اش را در کوتاه مدت باید پرداخت کند و این هزینه برای ما به عنوان یک فرصت می باشد.