به گزارش آوای ورزقان به نقل از آناج، آیت الله محسن مجتهد شبستری در دیدار کارکنان اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با وی گفت: وقف مصداق باقیات الصالحات و صدقه ی جاریه است و تا زمانی که موقوفه هست، ثوابش عاید واقف می گردد.
وی با اشاره به اینکه فواید وقف باید بیشتر در میان مردم گوشزد گردد، ادامه داد: زمانی که انسان از دنیا می رود پرونده اش بسته می شود مگر اینکه اولاد صالحی داشته باشد، کتابی بنویسد و یا به کتابخانه ای هدیه کند و یا اینکه صدقه ی جاریه ای داشته باشد که به مردم منفعتی برساند.
وی افزود: بدون شک توجه به مسائل فرهنگی از وظایف ذاتی دولت است اما از نهاد های فرهنگی همچون اوقاف انتظار می رود دولت را در انجام کارهای عام المنفعه، ساخت وتامیران حوزه های علمیه و مساجد و برنامه های فرهنگی یاری کند.
آیت الله شبستری تاکید کرد: در حال حاضر دشمن با ترفند های مختلفی، سعی در تحریف فرهنگ شیعه دارد و انتظار می رود سازمان های همچون اوقاف با برنامه ریزی صحیح و انتشار کتاب ها و فیلم هایی در راستای فرهنگ سازی در مقابل این هجمه دشمن رویارویی کنند.
وی ابراز کرد: عمل به نیات واقفین را از ضرویات وقف است و در برخی موارد با رعایت موارد شرعی و قانونی می توان با تحلیل و تفسیر به روز به نیات واقفین در راستای نیاز های روز جامعه عمل کرد.
امام جمعه مردم تبریز با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ وقف در جامعه یادآور شد: ترویج فرهنگ وقف با رویکرد های سابق دیگر جوابگو نیست و ترویج فرهنگ وقف در فضای مجازی و ارتباط سازنده با رسانه های جمعی باید مورد توجه این سازمان باشد.
نماینده ولی فقیه در استان بیلان دادن اداره کل را یکی از ضروریات دانست و اذعان کرد: اگر بیلان به مردم داده شود مردم بیتر اطمینان می کنند که در حوزه وقف وارد شوند، هر چند نسبت به دوران پهلوی اعتماد مردم بیشتر شده است اما هنوز اطمینان کامل حاصل نشده است.
وی با اشاره به موقوفات بزرگی همچون موقوفه ربع رشیدی و قائم مقام فراهانی خاطر نشان کرد: بخش اعظمی از این موقوفات از دست رفته است و خود همین امر باعث به ایجاد عدم اعتماد بین مردم شده است.
آیت الله شبستری ضمن تاکید بر مبارزه با خرافات در دین، متذکر شد: برخی همچون سیدصادق شیرازی شیعه ی لندنی را تبلیغ و ترویج می کنند و در راستای منافع آمریکا و انگلیس قدم بر می دارند؛ باید در مقابل شیعه ی لندنی تشیع واقعی را تبلیغ نموده و با انتشار کتب مفید در مقابل خرافات وارد شده به اسلام ایستاد.