اسلایدر 02 فروردین 1395 - 10 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

اهالی روستای دیزج ملک سال نو را با کمک به مدافعان حرم آغاز کردند

آوای ورزقان: جایی که مردم یک روستا سال نو را با کمک به مدافعان حرم آغاز کردند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آوای ورزقان، نوروز آئینی به یادگار مانده از ایران باستان است و مردم مسلمان ایران اسلامی همواره تمامی مراسمات سنتی خود را با اسلام گره می‌زنند، که در این راستا مردم مسلمان شهرستان ورزقان نیز به رسم همه ساله پیشینیان خود در آئین سال تحویل با حضور در مساجد ۴۰ بار سوره یاسین را ختم کرده و این ویژه برنامه سال تحویل را «چهل یاسین» می نامند. به نوعی مردم ورزقان در آئین چهل یاسین عید باستانی نوروز  را با اسلام گره می‌زنند.

روستای دیزج ملک از توابع بخش مرکزی شهرستان ورزقان از جمله مناطق شهرستان ورزقان است که اهالی آن همه ساله مراسم ویژه سال تحویل یعنی«چهل یاسین» را برگزار می‌کنند.

۵

ویژه برنامه‌ چهل یاسین به این ترتیب است که؛ همه اهالی روستا به ویژه ریش سفیدان روستا در آن شرکت می‌کنند و افراد شرکت کننده چهل بار سوره یاسین را قرائت می‌نمایند.

نکته جالب توجه اینکه تمامی افراد شرکت کننده در این مراسم از شیرینی، میوه و آجیل گرفته تا هر چیز دیگری که برای عید در خانه خود تدارک دیده‌اند مقداری با خود به مراسم می‌آورند تا همه خوراکی‌های یاد شده در یک تشت بزرگ جمع و پس از سال تحویل از تمامی شرکت کنندگان پذیرایی گردد.

۸

به علاوه در ظرف بزرگی که درون آن آب، ماهی، سبزی خرد شده عید، سنجد و غیره می‌ریزند دعای سال تحویل را با زعفران بر روی نعلبکی نوشته و در آب مخلوط می‌کنند و پس از تحویل سال اهالی با ظرف‌هایی که همراه خود به مراسم آورده‌اند از آب چهل یاسین به خانه‌هایشان می‌برند.

خویشاوندان و بازماندگان افرادی که در سال رو به پایان درگذشته‌اند نیز در مسجد روستا جمع می‌شوند و اهالی روستا بعد از تحویل سال به خانواده‌های عزادار تسلیت گفته و سالی سرشار از شادی را برای آنان مسئلت می‌نمایند.

اما مراسم چهل یاسین و سال تحویل امسال مردم روستای دیزج ملک یک تفاوت اساسی با سال‌های گذشته داشت و آن کمک به مدافعان حریم آل الله بود، به این شکل که در سراسر مراسم هر یک از افراد شرکت کننده بستگی به توان خود به رزمندگان مدافع حرم اهل بیت(ع) در کشورهای سوریه و عراق کمک نقدی می‌کردند.

در پایان این مراسم و لحظه تحویل سال مردم دعای تحویل سال را خوانده و سپس با یکدیگر روبوسی می‌کنند.

 

۴

 

نویسنده
احمد مظفری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *