به گزارش آوای ورزقان، قدسی آذر در گفتوگو با آناج در خصوص کودتای نظامی ترکیه بیان داشت: احتمال دارد این کودتا از سوی نیروهای جریان گولن اتفاق افتاده باشد دلیل آن هم شاید اقدامات و تسویه های حکومت ترکیه علیه جریان گولن باشد، اما به دلیل نفوذی که جریان گولن در ارتش داشت این تسویه هنوز به لایه های میانی ارتش نرسیده بود.
وی در ادامه افزود: حدود دو، سه هفته پیش دولت اردوغان تصمیم گرفت تا جریان نفوذی گولن در ارتش را نیز تسویه کند شاید برای همین برای جلوگیری از این اتفاق تصمیم به برنامه ریزی ماهرانه کودتا علیه حکومت گرفتند که ابتدا توانستند تلویزیون ترکیه سپس چند مکان دولتی را تسخیر کنند.
این پژوهشگر مسایل قفقاز با اشاره به عدم موفقیت این کودتا و روند پیشرفت اقدام علیه حکومت، عنوان کرد: این کودتاچیان در حد ژنرال های عالی رتبه نبوده و دارای درجه های نظامی پایینی بودند و این خود فاکتوری بر عدم موفقیت روند کودتا می باشد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آناج مبنی بر پیامدها و نتایج احتمالی این کودتا، توضیح داد: شاید این کودتا به عنوان ضربه ای مهم علیه دولت ترکیه مطرح شود ولی از جهت دیگر نیز شاید بتواند اردوغان را به عنوان یک قهرمان ملی معرفی کند که این عنوان با دعوت اردوغان از مردم برای همکاری علیه کودتا قابل تأمل می باشد. لذا کودتا در هر کشور ضربه ای سخت علیه حکومت می باشد اما اردوغان می تواند از این فرصت به خوبی استفاده کرده و قدرت خود را بیش از پیش افزایش دهد.
قدسی آذر عنوان کرد: حتی تحلیل های دیگری مبنی بر طراحی این کودتا از سوی خود اردوغان نیز، مطرح شده است که وی با استفاده از این ترفند خواسته است خود را یک قهرمان ملی معرفی کند لیکن این تحلیل به علت اینکه کودتا از سوی نیروهای هوایی و ژاندارمری ترکیه اتفاق افتاده است؛ بسیار ضعیف می باشد.
وی در پایان افزود: در طول تاریخ معمولا کودتاها در ترکیه از سوی نیروهای زمینی صورت گرفته است و نیروهای جریان نفوذی گولن در ارتش در بین نیروهای هوایی و ژاندارمری این کشور بیشتر هستند.