به گزارش آوای ورزقان؛رحیم بقال اصغری، مدیر موسسه “تبریز کارتون” در گفتگو با آناج در خصوص اهانت بی شرمانه اخیر نشریه فرانسوی به ساحت مقدس پیامبر مهربانی ها اظهار کرد: کاریکاتور برای صلح و دوستی پدیدار شده است و اگر انتقادی می کند به قصد اصلاح است نه برای سلاخی. برای همین مدعیان دموکراسی و آزادی خود به آزادی محدودیتی قائل هستند باید بدانند مرز آزادی کجاست.
وی افزود: وقتی ما باور یک میلیارد مسلمان را ترور می کنیم آیا باید درست توسط اسلحه کلاشینکف و در دفتر مجله باشد یا با سه میلیون اسلحه خاموش ایمان و باور یک میلیارد مسلمان را با گلوله های دموکراسی و آزادی ترور کنیم که نظر من نه اینکه آنها نمی توانند فضای دنیای مسلمانان را درک کنند بلکه نمی خواهند درک کنند.
وی تصریح کرد: اگر ادیان دیگر را به تمسخر بگیرند نوعی بی احترامی به عقاید و باورهاست و اگر محدودیتی در مورد کاریکاتور کردن سایر ادیان وجود ندارد دلیل نمی شود که چهره های مقدس دین اسلام را به سخره تبدیل به کاریکاتور کنند.
مدیر موسسه “تبریز کارتون” خاطرنشان کرد: در انواع ادیان اعتقادات و سلایق مختلف وجود دارد و شاید اگر دنیای مسلمانان متفاوت است ما به آنها انتقاد کنیم که چرا این کارها را انجام می دهند؟!
وی در خاتمه تاکید کرد: کاریکاتوریست ها باید به قلمشان مسوولیت داشته باشند، حواسمان باید جمع باشد که این اتفاق و کشیدن کاریکاتور توسط هفته نامه فرانسوی یک نوع بازی است و نباید به این بازی ما وارد شویم، به بیان دیگر من خود به این اتفاقات مشکوک هستم.
شایان ذکر رحیم بقال اصغری از اساتید برجسته کارتون و کاریکاتور ایران و جهان می باشد که تاکنون ده ها مقام و داوری مسابقات معتبر بین المللی را در کارنامه خود داراست.
توهین به اعتقادات و مقدسات ملتها و دادن قالب کاریکاتور به این توهینها غیر قابل بخشش است
عاطفه یاریان، عضو انجمن کارتونیست های تبریز نیز در خصوص این توهین اخیر نشریه فرانسوی به ساحت مقدس پیامبر (ص) گفت: هنر زمانی زیباست که در خدمت انسانیت، نوعدوستی و فطرت پاک بشری قرار گیرد. از ابتدای خلق آثار هنری روح زیبایی بر آنها حاکم بوده و هر اثر هنری زمانی به دل نشسته و جاودان گشته که متواضعانه در خدمت اهداف متعالی و انساندوستانه قرار گرفته باشد و این است رمز دلنشینی، ماندگاری و محبوبیت آثار هنری واقعی.
وی اعلام کرد: روح هنر کاریکاتور نیز از این امر مستثنی نبوده و همواره بر صلح و صفا و دوستی استوار بوده است. توهین به اعتقادات و مقدسات ملتهای دیگر و دادن قالب کاریکاتور به این توهینها کاری ناشایست و غیر قابل بخشش است.
وی متذکر شد: استفاده از هنری که همواره در راستای همدلی، صلح و وحدت بین انسانها و در خدمت آلام بشری بوده است در محلی غیر از جایگاه واقعی خود کاری دون از شان یک هنرمند واقعی است.
عضو انجمن کارتونیست های تبریز اظهار کرد: نشریه شارلی ابدو فرانسه به بهانه آزادی بیان هفته گذشته بار دیگر به مقدسات قشر عظیمی از مسلمانان توهین نمود که باعث برانگیخته شدن احساسات نه تنها مسلمانان بلکه همه انسانهای آزادمرد دنیا گشت.
وی افزود: همانطور که قتل یک انسان بدون محاکمه و اثبات جرمش محکوم است بازی با احساسات و توهین و تحقیر امتی عظیم نیز کاری وقیح و ناستودنی است.
هنرمند واقعی کسی است حرمت مقدسات همه مذاهب و ادیان را حفظ کند
یاریان اعلام کرد: روح هنر کاریکاتور هیچ گاه با افراطیگری، ایجاد تفرقه و خشونت سازگاری نداشته و یقینا چنین افکار و عقایدی را به زودی از ساحت خود پس خواهد زد، هنرمند واقعی کسی است که حریم مقدسات همه مذاهب و ادیان را حرمت نهاده و از این زبان گویا برای بیان تسکین آلام بشری استفاده کند.
شایان ذکر است عاطفه یاریان تاکنون چندین مقام کشوری و بین المللی را در جشنواره های مطبوعات و کارتون از آن خود نموده است.