استانی 17 بهمن 1393 - 11 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

کشف آثار تاریخی در عملیات حفاری مرکز شهر مرند/ اعتراض شهروندان به بی توجهی کارگران

به گزارش آوای ورزقان به نقل ازپیام مرندهمانطور که در تصاویر نیز مشاهده میشود برخی از این آثار تاریخی بطور اتفاقی و برخی نیز عمداً توسط کارگران شکسته شد و اعتراض شهروندان حاضر نیز با پاسخ تند همراه بوده است.

متاسفانه علی رغم اینکه احتمال کشف آثار تاریخی در این محل وجود داشت هیچ تدابیری بطور کارشناسی صورت نگرفته است. این آثار در عمق یک تا یک و نیم متری سطح زمین کشف شدند. این محل در مرکز شهر و جنب مسجد جامع تاریخی مرند قرار دارد.

خبرنگار ما بلافاصله در محل حضور یافت و ضمن تهیه تصاویر و فیلم مربوط به شکسته شدن کوزه و آثار سفالین توسط کارگران با مسئول میراث فرهنگی شهرستان تلفنی صحبت کرد.

جدایی در این تماس تلفنی بدون اشاره به جزئیات گفت: کارشناسان بزودی این آثار را بررسی خواهند کرد تا قدمت و ارزش آنها مشخص گردد.

یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بنده با دیدن این صحنه و اینکه کارگران علی رغم دیدن این آثار تاریخی با بیل میکانیکی و یا بصورت دستی همچنان در حال تخریب هستند بلافاصله با فرمانداری مرند تماس گرفته و موضوع را به اطلاع مهندس کرمی رساندم و خوشبختانه آقای فرماندار بلافاصله دستور توقف عملیات حفاری را صادر نمود.

مسجد جامع مرند یک بنای تاریخی و ارزشمند است که ماجراهای زیادی در دل خود دارد. در روزگار ساسانی آتشکده معروفی بوده که با سکونت ارامنه در این منطقه کلیسا شده و در قرن سوم هجری قمری با گرویدن مردم به دین اسلام آتشکده و کلیسا به مسجد تبدیل شده است.

مسجد جامع مرند در مرکز شهر مرند واقع شده که مطابق کتیبه محراب مسجد، این بنا در سال ۷۳۱ هجری قمری در زمان سلطنت ابوسعید بهادرخان ساخته شده‌است. محراب در قسمت جنوبی مسجد واقع شده و مزین به آیات قرآنی به خط کوفی و گچبری‌های بدیع می‌باشد امروزه کف مسجد به اندازه سه پله از سطح کوچه مجاور پایین‌تر است و دالانی به طول ۱۲ متر با سه طاق گنبدی، ورودی را به شباستان‌ها مربوط می‌سازد در سمت چپ این دالان، شبستان جنوبی با گنبدی کم خیز واقع شده‌است.

این گزارش ادامه خواهد داشت….

تصاویر:

آثار تاریخی مرند DSCF0087 DSCF0088 DSCF0089 DSCF0090 DSCF0096

نویسنده
احمد مظفری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *