استانی 18 بهمن 1393 - 9 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

مجسمه‌هایی که شبیه شهریار نیست! + عکس

به گزارش آوای ورزقان به نقل ازتبریزبیدارچندی است که در ایل گلی تبریز مجسمه چوبی از استاد شهریار بنا شده است که بی نهایت ناهمگون و غیرمتناسب از نظر قد و قامت است و بدون رعایت حجم‌های ریاضی و هنری گاه مردم و بازدیدکنندگان آن را به سخره می‌گیرند.

 

و این مجسمه همانگونه که می‌بینید در شان شهریار نیست، برای مثال کلفتی عصای شهریار به چوب دستی هرکول بیشتر شبیه است.

این موضوع موجبات ناراحتی ادب دوستان و هنرمندان را فراهم کرده/ف اما چرا زیبایی، خلاقیت و هنرمندی هنرمندان در این طراحی‌ها مدنظر قرار نگرفته است؟!

سید محمدحسین بهجت تبریزی سال ۱۲۸۵ متولد شد و ۱۳۶۷ درگذشت، او متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت) شاعر ایرانی اهل آذربایجان بود که به زبان‌های ترکی آذربایجانی و فارسی شعر سروده است.

وی در تبریز به‌دنیا آمد و بنا به وصیتش در مقبرهالشعرای همین شهر به خاک سپرده شد. در ایران روز درگذشت این شاعر معاصر را «روز شعر و ادب فارسی» نام‌گذاری کرده‌اند.

مهم‌ترین اثر شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی به‌شمار می‌رود و شاعر در آن از اصالت و زیبایی‌های روستا یاد کرده‌است. این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده است.

شهریار در سرودن انواع گونه‌های شعر فارسی -مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی- نیز تبحر داشته‌است. اما بیشتر از دیگر گونه‌ها در غزل شهره بود و از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. شهریار نسبت به علی بن ابی‌طالب ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشته‌است.

 

نویسنده
احمد مظفری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *